Trondheim Strykekvartett

Frode Hoff, Ellen Heier, Einar Heier og Anne Lise Fagerli


Trondheim Strykekvartett består av Frode Hoff, 1. fiolin, Ellen Heier, 2. fiolin, hennes bror, Einar Heier, bratsj, og Anne Lise Fagerli, cello.
Her er et bilde av kvartetten


Kvartetten tar på seg alle slags oppdrag. Har du behov for et innslag som setter en spiss på ditt arrangement, så nøl ikke med å ta kontakt. Send oss en epost: Trondheim Strykekvartett
Kvartetten har opparbeidet et omfattende repertoar i løpet av disse årene, og spiller alt fra seriøse konserter til taffelmusikk.
Kvartetten ble stiftet våren 1985 da det ble utlyst stillinger for en strykekvartett innenfor landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge. Kvartetten virket som landsdelsmusikere fram til høsten 1986.
Høsten 1986 flyttet kvartetten til Trondheim. Alle de 4 musikerne i kvartetten spiller til daglig i Trondheim Symfoniorkester, men føler et behov for å spille kammermusikk for å komplettere musikertilværelsen.

Litt om de enkelte musikerne:

Frode Hoff var knyttet til Oslo Filharmoniske Orkester i 10 år før han ble ansatt som konsertmester i Trondheim Symfoniorkester i 1986. Han studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo og København, før han dro til San Fransisco og Washington for å studere med Camilla Wicks. Han holdt sin debutkonsert i Aulaen i Oslo i 1980 og har vært solist med Oslo Filharmoniske, Kringkastingsorkesteret og Trondheim Symfoniorkester. Han spiller på en Joseph et Antonius Gagliano og er medlem av Trondheim Strykekvartett siden 2004. Her er et stort bilde av Frode

Ellen Heier (251063) har gått på Trøndelag Musikkonservatorium, hvor hun hadde Reidar Knudsen og Bjarne Fiskum som lærer. Hun er også ansatt i Trondheim Symfoniorkester fra høsten 1986. Sesongen 87/88 hadde hun permisjon for å studere ved Norges Musikkhøgskole med Stig Nilsson som lærer. Høsten 1990 hadde hun permisjon for å studere hos Sonderling i U.S.A. Her er et stort bilde av Ellen .

Einar Heier (181259) har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, hvor han hadde Otto Berg som lærer. I tillegg har han studert i London hos Professor Sidney Griller og Garfield Jackson, bratsjist i The Endellion String Quartet. Sesongen 84/85 satt han som solobratsjist i Kringkastingsorkesteret. Siden høsten 1986 er han ansatt i Trondheim Symfoniorkester som solobratsjist.

Anne Lise Fagerli ble ansatt av Trondheim Symfoniorkester i 1995. Medlem av Trondheim Strykekvartett siden 2004. Her er et stort bilde av Anne Lise .